7. Tavaszi tárlat

Képző és iparművészeti kiállítás, az egyesület művész tagjai és meghívott művészek részvételével. 
Aurell David, Balassa Júlia, Bernáth Béla, Boros Tamás, Borz Judit, Budai Csilla, Dévényi János, Fehér Irén, Géczy Olga, Giese Piroska, Józsa Lajos, Kaippel Emilia, Kerezsi Éva Mária, Kovács István, Kósa János, Lázár Erzsébet, Lopusny Erzsébet, Mészöly Zsófia Éva, M. Sarlós Erzsébet, Nagy Imola, Nagy Imre Gyula, Tarcsányi Ottília, Serényi H. Zsigmond, Szilágyi Dóra, Szilágyi Özséb, Vágvölgyi Attila
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
„A csend szüli a teremtő gondolatot, a gondolat az akarat által cselekedetté válik és ha minden jól megy a szellem és a test közreműködésével megszületik a műalkotás.” (D.J.)

Nagyon szép érdeklődés mellett sikeresen megnyitottuk 7. Tavaszi Tárlatunkat, amely Teremtő csend címmel a Vármező galériában került megrendezésre. A tárlaton három meghívott vendégművésszel együtt, Serényi H Zsigmond, Boros Tamás, Nagy Imre Gyula, összesen 25 kiállító művész 29 alkotása került kiállításra. Köszöntő beszédemben kiemeltem azt törekvésünket, hogy lehetőségeink szerint minden alkalommal a legmagasabb színvonalra emeljük tárlatainkat. A Keszi-Art tárlata ennek szellemében nyitott a meghívott kortárs művészek felé, akiknek jelenléte valós versenyhelyzetet teremt és inspiráló közeget nyújt számunkra. A Tavaszi tárlatok sora bizonyítja, hogy kialakult egy olyan egymás iránt is türelmes művészekből és családtagokból álló közösség amely megváltozott kiállításrendet és ezzel együtt új minőséget hozott Budakeszi kulturális képzőművészeti életébe. A közönséget az Országos Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár programszervező titkára Vincze Petronella köszöntötte. 
A kiállítást Dr. Óbis Hajnalka klasszika-filológus ókortörténész nyitotta meg aki felvázolta a kiállítás tematikus eszmei és filozófiai hátterét. Megnyitó beszédében rámutatott arra, hogy a csend és a teremtés sok esetben kölcsönös kapcsolatban állnak egymással, és a témához tartozó összefüggéseket egyéni megközelítésben szemlélhetjük. A kiállított alkotásokról és művészi felfogásokról átfogó és érzékeny elemzést hallottunk. Tárlat zeni közreműködője a Napfelkelte Kvartett volt. Szabó Gergely, hegedű Dévényi-Győrffy Imola, hegedű Kiss Renáta, brácsa, Bozsoki-Sólyom Pál, cselló. Virtuóz kamarazenei játékuk Haydn egyik vonósnégyesét keltette életre. A kiállítás megnyitó végén egyesületünk elnökségének döntése alapján a kiállításon nyújtott szakmai teljesítményéért Fehér Irén festőművészt arany emléklappal jutalmazta. A kiállításmegnyitó végén terített asztalhoz hívtuk vendégeinket. Fő célkitűzésünk pedig továbbra is az, hogy az igényes és magas színvonalú művészetet minél szélesebb körben megismertessük az érdeklődő közönséggel. A tárlat 2019. április 25-ig tekinthető meg a Vármező Galériában. 1012 Budapest, Attila út 93.

Budakeszi Hírmondó cikke a kiállításról