Balassa Júlia & Ji Minsun kiállítása

Szeretettel küldöm Balassa Júlia és Ji Minsun –Linked views – Hasonló nézetek – című kiállításának megnyitó ünnepségén készült képeket.A Koreai Kulturális központban megrendezett kiállítás a nagykövet Úr köszöntőjével kezdődött, ezt követően a kiállítás művészettörténész kurátora mondta el gondolatait a tárlatról, a művészekről. A beszédek sorát a művészek személyes megszólalásai tették teljessé, ezt követően a felfüggesztett installációs anyagra festettek a kiállító művészek / performance/ és a jelen lévő látogatók.
Egyesületünket többen is képviseltük, örömmel tapasztaltam a tárlat magas színvonalú reprezentatív megrendezését. Videó felvétel készült Balassa Júlia egyik selyemképe elkészülésének folyamatáról, amelyet néhány percbe sűrítve nagy méretű monitoron tekinthettek meg a nézők. A másik helyen videó installációt láthattunk, a két kiállító művész alkotásainak felhasználásával készült.
A kiállításhoz katalógus is készült.

“Gyerekkoromban a magyar népmesékből szívtam magamba az őstudást és az erkölcsöt melyek a világmindenséget modellálták és meghatározták az ember helyét és szerepét a teremtett világban. Ebből az őstudásból kilépve alkottam meg meg a képi világomat és valóságomat melyek a selyemképeim szellemi mondanivalójának alapjául szolgáltak.” B.J.

A kiállításhoz szívből gratulálok, pályafutásodhoz további sok sikert kívánok!