Megnyílt a 8. Karácsonyi Karitatív Kiállítás

A Keszi- Art Egyesület hagyomány teremtő jótékonysági kiállítását immár 8. alkalommal rendeztük meg Budakeszin, a Kálvin teremben. A kiállítás megnyitó ünnepségen először Boros Péter református lelkész igei köszöntője hangzott el, aki az ajándékozás önmagán túlmutató jelentőségéről beszélt. Ezt követően, dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia Budakeszi polgármestere köszöntő beszédében kiemelte, hogy a művek felajánlása, a rászorulók segítése, és a kölcsönös felelősségvállalás közös érdekünk, amelyért minden kiállító művésznek köszönettel tartozunk.

Zenei közreműködőként a Járdányi Kvartett előadásában Mozart vonósnégyesének három tételét hallgattuk meg. Az ifjú zenészek ihletett kamara játéka felemelő zenei élményt nyújtott, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott.

A kvartett tagjai: Mester András, Dévényi-Győrffy Imola, Kisdi Gellért, Kisdi Janka, felkészítő tanáruk Horváth Dénes.

Kiállításon elhangzott megnyitó beszédemből néhány gondolatot szeretnék kiemelni.

A Keszi-Art képző- és iparművészeinek elmúlt több mint fél évtizedes tevékenysége messze túlmutat egy városi egyesület keretein, vonzó befogadó szellemével, a kiállítások színvonalas megrendezésével, jeles és kiemelkedő művészek sorát tudta megszólítani. Jelmondatunk szerint Budakeszi a művészek városa, és mi ennek jegyében szerveztük meg 8. Karácsonyi tárlatunkat is. Ha számvetést készítenénk az elmúlt 7 esztendő tárlatainak művészeti anyagáról, azt tapasztalnánk, hogy egyre színvonalasabb és egységesebb kiállítások követték egymást.

A művészek isteni adományként kapják tehetségünket, amellyel csodálatos alkotásokat tudnak létre hozni. Befelé figyelve álljunk meg az alkotások előtt, hogy megérthessük mi foglalkoztatja a művészeket, milyen érzéseket gondolatokat közvetítenek számunkra. Fontos kérdés, hogyan tudunk segíteni azoknak az embertársainknak, akik nehéz vagy éppen kilátástalan helyzetbe kerültek.

A jótékonysági tárlat célkitűzése akkor teljesül maradéktalanul, ha a vásárlásból befolyt összeggel a Budakeszin élő szociálisan rászoruló családok, idős és beteg emberek kézzel fogható segítséget kapnak. A tárlaton minden művész egy alkotással szerepel, amely teljes körképet nyújt a meghívott- és az egyesülethez tartozó művészek szemléletéről, alkotói felfogásáról. Köszönöm mindazoknak akik segítették a kiállítás megszervezését megrendezését, a megnyitó ünnepség lebonyolítását.

A kiállító művészek névsora:

Aknay János, Aurell David, Dévényi János, Balassa Júlia, Bernáth Béla, Fehér Irén, Géczy Olga, Giese Piroska, Józsa Lajos, Kaippel Emília, Keresztes Dóra, Kerezsi Éva Mária, Kósa János, Lehoczki Katalin, Lázár Erzsébet, Nagy Levente, M. Sarlós Erzsébet, Nagy Imola, Orosz István, Mészöly Zsófia Éva, Lopusny Erzsébet, Tarcsányi Ottilia, Tongori Szilvia, Serény H. Zsigmond, Somogyi Réka, Szilágyi Dóra, Szilágyi Özséb, Vágvölgyi Attila, Vitkó Mónika

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA