Memento ’56 c. kiállitás Biatorbágyon

Örömmel értesítek mindenkit, hogy 2017. március 3-án Biatorbágyon, a Juhász Ferenc Művelődési Központban sikeresen megnyílt a MEMENTO ’56 című kiállításunk második tárlata.

Az érdeklődést ezúttal is sikerült felkelteni, és kiemelkedő színvonalú kiállítással és megnyitó programmal vártuk vendégeinket. A közönséget Vágvölgyi Attila grafikusművész, egyesületünk titkára szólította meg, bemutatva a megnyitó résztvevőit, majd átadta a szót  Szádváriné Kiss Mária igazgató asszonynak, aki vendéglátóként üdvözölte a megjelenteket. A Budakeszi Önkormányzat részéről Bakács Bernadett alpolgármester asszony köszöntötte a kiállítást, kiemelve 1956 máig ható eszmei és gyakorlati tanulságait. Ezt követően Dr. Darkó Jenő történész kandidátus egyesületünk alelnöke tartotta meg nagy ívű történelmi megemlékező beszédét, amely tágabb összefüggésben vázolta fel az 1956-ban történt eseményeket, a magyarság sorskérdéseit és annak máig szóló következményeit. A Járdányi Kvartett ifjú zenészeinek: Mester András, Dévényi-Győrffy Imola, Kisdi Gellért, Tóth Marcella, előadásában hallgattuk meg Haydn vonósnégyesének első tételét, Opus 50. Numero 5. Felkészítő tanáruk, Horváth Dénes.

Ezt követően  Dévényi János festőművész, egyesültünk elnöke mondta el megnyitó beszédét, amelyben összefoglalta a kiállításon látható alkotások legfontosabb jellemző vonásait, rávilágítva a párhuzamos témák megjelenésére. Ajándékozás után, megterített asztalhoz hívtuk vendégeinket pogácsára süteményre és egy kis itókára. Örömmel láttuk, az ismerősök között Tarjáni IstvánBiatorbágy polgármesterét, és Serényi H. Zsigmond budapesti festőművészt, aki kedves feleségével együtt, velünk ünnepelt a megnyitón. A kiállítás művészeti anyaga két részre bontva, a galériában és az aulában került megrendezésre. A tárlat március 24-ig látogatható.

Minden kiállító művésznek ezúton gratulálok a kiállításhoz.

Fotók, mellékelten csatolva.

 

Kiállító művészek: Aknay János, Aurell David, Bernáth Béla, Dévényi János, Fehér Irén, Géczy Olga,

Giese Piroska, Józsa Lajos, Kerezsi Éva Mária, Kiss Iván, Kósa János, Kovács István, Kuchta Nándor,

Lopusny Erzsébet Mariann, Makk Attila, Mészöly Zsófia Éva, M. Sarlós Erzsébet,

Nagy Imola, Serényi H. Zsigmond, Somogyi Réka, Soósné Kaippel Emília,

Szilágyi Dóra, Tarcsányi Ottília, Tongori Szilvia, Vágvölgyi Attila, Zalai Károly

A kiállítás támogatói: 1956-os emlékbizottság, Budakeszi Önkormányzat, Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ, Erkel Ferenc Művelődési Központ, Dekorprint Plusz Bt. Andrész Cukrászda